Egy kis gasztro poszt: Jalapeno Poppers ala GaBko
2012. augusztus 15. írta: GaBko

Egy kis gasztro poszt: Jalapeno Poppers ala GaBko

Ma kiéltem a főzőcskézési vágyam és Jalapeno Popperst készítettem. A Jalapeno-k egy része már túlérett így minden érési stádiumból szedtem egy keveset, hogy kipróbáljam milyen változáson megy keresztül érés folyamán. A Jalapeno-t általában még zölden illik felhasználni mint a hegyes erős paprikát.

2012-08-15 13.21.17.jpg

A töltelékbe tettem egy tömlő krémsajtot, fél kocka bryndzát, egy kevés petrezselymet és jól összedolgoztam:

2012-08-15 13.31.11.jpg

A Jalapeno-k végét levágtam, vékony kést beleszúrva, megforgatva kicsumáztam, ezt követően beletöltöttem a sajtkrémet:

2012-08-15 14.04.35.jpg

Panírozás előtt tartottam egy kellemes pihenőt. A maradék krémet egy szelet kenyérre kentem, paradicsommal elfogyasztottam:)

2012-08-15 14.10.53.jpg

Kétszer bepaníroztam, a végeit újra tojásbamártva 3x is:

2012-08-15 14.52.07.jpg

Megsütöttem:

2012-08-15 14.58.03.jpg

És megettem:

2012-08-15 15.13.59.jpg

Csípőssége elviselhető, élvezhető. A zöld Jalapeno valahogy tényleg jobban ízlik. A piros sem rossz, de a zöldnek frissebb íze van, ropogósabb. A töltelék tuti lett, bár legközelebb lehet kicsit sűrűbbre csinálom, egy kis reszelt sajttal.

Összegezve: fincsi lett!

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

http://gabkochili.blog.hu/api/trackback/id/tr146849167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Seafalcon · http://szekelyistvan.hu 2016.07.21. 08:37:05

A reszelt sajt fog segíteni... mártogatóst nem csináltál hozzá?

GaBko · http://gabkochili.blog.hu 2016.07.21. 09:09:04

@Seafalcon: reszelt sajt kevésbé folyós fajtából lehet sűríteni. De szerintem nyugodtan lehet kísérletezni ízlés szerint bármivel tölteléknek. Mártogatósnak szerintem tejföl a legjobb hozzá.