232. nap Készülök a szezon végére
2012. október 02. írta: GaBko

232. nap Készülök a szezon végére

Most már tényleg lassan itt az idény vége, ami nem azt jelenti, hogy ne roskadoznának a növények továbbra is a termésektől.  Egyelőre még heti 2x szüretelek és ha van időm feldolgozom a terméseket. Úgy döntöttem a jelenlegi fajtákból nem ültetek új adagot, hanem remélem sikerül néhányat átteleltetni közülük.  A tartós hideg már bármikor beüthet és jöhet a teleltetési próbálkozás. Természetesen a teleltetés sikeréről, vagy sikertelenségéről is szándékozom beszámolni. Az egyik láda dorset naga kapja a legkiemeltebb helyet, a tavalyi palántanevelő asztalt. Egy-két növénynek próbálok még helyet találni idehaza. Többit ismerősökre és családra bízom, ha valahogy sikerül elszállítani. Az is lehet, hogy a borospincében próbát teszek egy növénnyel, mert a Leander is ott szokta kihúzni tavaszig. Megfagyni nem fog. Azért szándékozok jövőre is ültetni néhány új fajtát, mert bassza kicsit a csőröm, hogy a Trinidad Scorpionom félre sikerült, talán sikerül megbízható forrásból magot szerezni. A kedvenc Dorset nagáim mellé sima Bhut naga jolokiát is szeretnék. De nem szeretnék csak 1-2 új palántát, mert már idén is sikerült túllőnöm 20-25 maggal is a célon:)

Végezetül az 1-2 hete Fatalii-ból készült "Perzselő napsugár" szószom:

napsugár.jpg

Ez a szósz csak kis mennyiségben, különlegességnek készült. Azért a "GaBko Chili" www.facebook.com/GaBkoChili‎ Facebook oldalt Likeolók közt kisorsolok egy üveggel jövő héten! Hajrá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gabkochili.blog.hu/api/trackback/id/tr36849161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GaBko 2012.10.13. 15:18:19

Megvannak a nyertesek! Egy helyett 3!

A véletlenszám generátor álltal kiadott számok és csatlakozási sorrend alapján:

3 = Marafkó Márk
8 = Jórász Nagy Eszter
18 = Bernáth Tóth Szilvia

Nyereményük: 1-1 üveg (excluzív! :) "perzselő napsugár" Fatalii chili szósz!

Jövő hétvégén újra sorsolok valamit, ha szeretnétek!

"Perzselő napsugár"-ból akad még néhány üveg.

Gabasco szósz és darált ErősGaBko egyelőre még bőven van készleten. (Ha valaki még szeretne belőle:)
süti beállítások módosítása