258. nap Készen állva a télre
2012. október 28. írta: GaBko

258. nap Készen állva a télre

Mai napon az összes növény bekerült a szabadból. Van aki szerencsésebb, van aki kevésbé komfortos helyre. A korábban lakásba került Dorset naga jolokiák a drasztikus metszés és sötétség ellenére is túl jól érzik magukat, már növénytápot sem kapnak minimum egy hónapja. Ennek ellenére rengeteg új hajtást és virágot hoztak 2 hét alatt.

2012-10-28 12.36.52_1.jpg

2012-10-28 12.37.09.jpg

Ezeket a virágokat idebent valószínűleg magától is el fogja dobálni. Nem célom a lakásban szüretelni, nem tudok ekkora növényeknek elegendő megvilágítást biztosítani, hogy megfelelően tudjon terméseket nevelni. Cél, hogy tavasszal mielőbb kimehessenek a szabadba, ha elmúlik a fagyveszély és ott hamar észhez térve mielőbb teremjenek.

Az egyik Fatalii mellett még a ládás óriás Krishna jolokia került be a lakásba jócskán megmetszve. A bárpult és étkezőasztal között kaptak helyet:

2012-10-28 12.02.01.jpg

A lemetszett ágakról szüretelt kevésbé érett termésekből savanyúság, a teljesen érettek még bekerülnek az utolsó darálékba. A savanyított Jalapeno-t megkóstoltam és brutál finom lett, ezért jobban odafigyelek a 2 kis növényre, mert jövőre tuti többet elteszek belőle:)

A talán kevésbé szerencsés egyedek, melyeket nem tudtam ismerősöknél elhelyezni, kisérleti jelleggel a kis borospincém végében kialakított helyre kerültek. Már most is érezhetően melegebb van odabent mint a szabadban. Fényt, azt nem fognak kapni, de megfagyni sem fognak és remélem sikerül kihúzniuk tavaszig. Egy jó szar kép a helyről, amin azért a lényeg talán látható:

2012-10-28 11.56.02.jpg

Terjedelmükben van amelyik kevésbé van amelyik jobban megmetszésre került. A legjobban a kicsit beteges levelekkel rendelkező cserepes Caribean Red et metszettem meg. Rajta még egy levelet sem hagytam:

2012-10-28 11.54.08.jpg

Sok helyen olvastam, hogy így teleltetik át a növényeket, hát majd kiderül melyik, hogy fogja bírni. Az esélyt minden növényem megkapta, hogy jövőre új életre kelhessen. Remélem, hogy a befogadott teleltetésre adott növények sem okoznak majd túl sok gondot új ideiglenes gazdáiknak. (Előre is köszi: Márk&Gyöngyös és Anyu:)

A megmetszett növényekről még egy adag termés összejött egy utolső darálásra, amit még ma megejtek a savanyúság készítés mellett. Tegnap még utolsó 10 üveg sárga Fatalii "Perzselő napsugár" szósz is készült.

A végső számvetés és összegzés még hátra van...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gabkochili.blog.hu/api/trackback/id/tr36849149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása