Chili hidropónia a Zölderdővel 79. nap Izzócsere és virágzásra, termőre fordítás
2013. augusztus 08. írta: GaBko

Chili hidropónia a Zölderdővel 79. nap Izzócsere és virágzásra, termőre fordítás

A sátorban már most akkora a káosz, hogy nem nagyon szeretném ha tovább növekedne a csapat. A virágzás beindítása, illetve termőre fordítás érdekében a növekedéshez ideális 6500K kék.-fehér izzót lecseréltem egy 2700K sárga-vörös szín spektrumú HPS izzóra. A 6500K alatt szép nagy terjedelmes leveleket növesztett, most remélem elkezdi hozni a virágokat. (Eddig is hozta, de a növekedés miatt még eldobálta) Olvastam, hogy a kék spektrum, hiánya miatt megnyurgulhatnak a növények. Remélem nem lesz jelentős, mert egy bizonyos magasság után vissza kell majd metszenem őket, sőt ritkítanom is kell majd, hogy valahogy hozzáférjek majd, ha szüretelni is szeretnék. A tápozáson is változtattam, hogy beállítsam a virágzáshoz, terméshez szükséges tápanyag összetételt:

GHE_FloraSeries_tabla_cultivo_Hidro_jpg.png

Így fest jelenleg az új színben pompázó Dzsungeldoboz:

20130808_201825.jpgBaromi kíváncsi leszek, hogyan is fogom szüretelni a hátsó növényeket :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gabkochili.blog.hu/api/trackback/id/tr416849075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takács Tündi 2013.08.17. 17:25:56

Kedves GaBko!
A segítségedet szeretném kérni!Igaz, még nem olvastam el minden bejegyzésedet, így lehet,hogy már meg is találtam volna a választ. Az őstermelői témához szeretném kérdezni, hogy mire jutottál, kellett-e a chilik feldolgozásához más engedély is, vagy elég volt a sima őstermelői.Én csak darálni szeretném frissen és szárítva, illetve egy kis sóval és olajjal elkeverni.Köszönöm előre is válaszodat, további szép "chilis" napot kívánok és gratulálok a szép növényeidhez!!

GaBko 2013.08.17. 18:10:53

@Takács Tündi: igen megoldódott! Múlt héten kaptam meg a határozatot és a regisztrációs számot. Ha az őstermelőit kiváltottad akkor el kell menni a területi állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hivatalba. Ott regisztrálni kell. Ez őstermelőnek ingyenes. Ezt követően kijöttek ellenőrizni a konyhám. Minden ok volt. Így pár hét múlva megjött a határozat, hogy árulhatom a termékeimet. Enélkül csak a termést feldolgozatlanul lehet őstermelőként eladni. Mivel i gyenes megéri az utánajárást. Sok sikert hozzá!

Takács Tündi 2013.08.17. 19:12:58

@GaBko: Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! Továbbra is figyelemmel kísérem a chili naplódat, sok új információt tudtam meg belőlük. Köszönöm, neked is sok sikert kívánok!
süti beállítások módosítása