S'16 kezdetek - Új év, új kalandok, új kihívások
2016. február 21. írta: GaBko

S'16 kezdetek - Új év, új kalandok, új kihívások

Már javában elkezdődött a 2016. év, de jó rég nem írtam, így kicsit visszatekintek 2015 re is. A legnagyobb történés a GaBko Chili tanya születése volt, mellyel ismét sikerült egy újabb szintet ugrani. Nem mondom, hogy teljesen elégedett voltam az eredménnyel, mert sok minden nem úgy alakult ahogy szerettem volna, de panaszkodni sincs okom. Egész szép mennyiséget tudtam szüretelni és még tartják magukat készleteim. Idén sokkal jobb eredményekre van esélyem, mivel a talaj már sokkal jobban kezelhető, ahhoz képest ahonnan tavaly tavasszal elindultunk. A terület ősszel fel lett szántva, a takaró szalmát beforgatva, trágyázást is kap. Több ötletem van, hogy mit fogok idén másképp csinálni. Szerencsére idén több időm lesz az előkészületekre, mert már nem kell favágással, tereprendezéssel bajlódni. 

Szezon 2015 képekben:

Nem volt ez rossz év. Ismét sok kalandot éltem át és szerencsére a termékeim népszerűsége is folyamatosan növekszik. A III. Nagymarosi Csípős Fesztiválunk olyan sikeres volt, hogy idén még erre is ráteszünk egy lapáttal!

Tavaly is ott voltunk a Solymári Chilifesztiválon és Chili Mikulás rendezvényen is:

11947787_942077622505807_4456334059138074948_o.jpg

A termékpaletta is bővült, a már nagy sikernek örvendő méregerős termékek mellé további 2 enyhébb Jalapeno termék is került, a Jalapeno Tequila és Jalapeno Jelly. Azért, hogy a másik véglet se maradjon ki, a már régóta tervezett rekorder chilikből készült chiliporok is bekerültek a kínálatba. Egyrészt (külföldön régóta divatos!) praktikus fém kulcstartóban és elegáns kis üvegcsében:

porok.jpg

11953042_936731459707090_1620048794777068660_n.jpg

Tervben van még egy-két új termék és jelenlegiek is kapnak egy kis ráncfelvarrást, de ennyire ne szaladjunk előre, mert még a palántanevelés szépséges szakaszánál tartunk és előbb az alapanyagot kell megteremtenem.

Ismét nagyságrendi növekedés lesz az állományban, így már meg sem kísérlem a nappali újbóli szétbombázását és a palántáim legnagyobb hányada egy palántanevelő kertészet fűtött fóliájában nevelkedik az általam biztosított magokból az április végi-májusi kiültetésig.

12742752_1017461681634067_5433018935499654481_n.jpg

Természetesen nem bírtam ki, hogy itthon ne legyenek palántáim, mert nagyon szeretem figyelni a növények fejlődését, így egy kevés Guiness rekorder Carolina Reapert és néhány db. más különlegességet csak odatettem. Ez jó összehasonlítási lehetőség lesz a fóliás neveléssel.

A Chili nevelő frigyládám, amit a tavalyról maradt hungarocell lapokból és világításból dobtam össze:

12400645_1001712866542282_5185027225641170453_n.jpg

A magokból 6-14 nap alatt bújtak elő a kis növényeim. Az ébredő erő:

12651269_1010359992344236_1675590670370632510_n.jpg

További 2 hetet követően. Lassan jöhet is az átültetés:

12745582_1019318398115062_973886039497905733_n.jpg

Egyelőre itt tartunk, de ha minden terveim szerint alakul, akkor idén senki nem fog az országban kapszaicin hiányban szenvedni és sokaknak fogok meglepetést okozni! Tartsatok velem 2016 ban is! Köszönöm!

Azt elfelejtettem, hogy asszonyból is igazi paraszt lett, mert már Ő is kiváltotta az őstermelőit. Tök büszke vagyok! :)

Facebook/GaBkoChili

www.gabkochili.hu

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gabkochili.blog.hu/api/trackback/id/tr678408090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seafalcon · http://szekelyistvan.hu 2016.03.01. 21:20:35

Már azt hittem, az idén nem blogolsz!!!
süti beállítások módosítása