18. nap
2012. március 03. írta: GaBko

18. nap

18 nap telt el az ültetés óta, még nem telt el három hét. Az első palánták ültetés után 1 héttel bújtak ki, a többi 2 héten belül. Jelenleg így festenek:

Összesen végül 20 palántám lett, meg még egy ami annyira különbözik a többitől, hogy tuti valami gyomot nevelgetek nagy gondossággal, de egyenlőre nem bántom:)

Szóval amik előbújtak:

Trinidad Scorpion Butch T: 5db

Dorset Naga jolokia: 6db

Chocolate Naga jolokia: 4db

Habanero Red: 2db

Krishna Jolokia: 3db

7 pohárból nem keltek még ki a palánták, szerintem már nem is fognak. A white bhut jolokiák valamiért nem bújtak ki, még kapnak egy hét haladékot mielőtt kivágom őket a kukába.

Az erős megvilágítás mellett a növények tápanyag felvétele is megnövekszik, ezért azt hiszem eljött az ideje, hogy óvatosan elkezdjem őket tápozni, eddig is adtam nekik már a tápozott növényes akvárium vizéből, mely látszólag jó hatással van a palántákra.

Úgy döntöttem, hogy biztonság kedvéért a fórumokon chilihez ajánlott (Vitaflóra Eper és Zöldség) növénytápra állok rá, hogy biztosítsam nekik az ideális tápanyag mennyiséget. Tápanyagtartalom: NPK 3,3-5,2-6,7 emellett megfelelő arányban tartalmaz mikroelemeket.

Ajánlott adagolás 5-6ml/liter, én napi, kétnapi öntözésre kevertem 2ml/liter-t így folyamatosan elosztva juttatom be a mennyiséget. (a napra elosztott tápozás elég jól bevált már az akvarisztikában, egyenletesebb tápanyag ellátást biztosít) A mennyiségen, vagy táp típuson később majd változtathatok, virágzás és termés ciklusban, vagy ha valami problémát vennék észre, de remélem jó lesz ez így.

A világítást jelenleg 7-22.30 között nyomom 15,5 órában. Volt aki megkérdezte, hogy mi az isten világít annyira a házból? Olyan Sci-Fi hangulata van a fehér fénynek ami árad az emeletről, mint ha ufók szálltak volna meg:) Remélem nem küldi valaki rám a rendőröket, mert azt hiszi füvet termelek (ki az a hülye, aki lámpákkal nevel paprikát a házban? :D)

A bejegyzés trackback címe:

https://gabkochili.blog.hu/api/trackback/id/tr496849239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seafalcon · http://szekelyistvan.hu 2015.11.07. 08:06:31

Látom, nincsenek jó szomszédok... még szabadlábon vagy! :-)
süti beállítások módosítása