107. nap júni 1.
2012. június 01. írta: GaBko

107. nap júni 1.

Bár az idő változékony, hol esik, hol fúj, de azért néha süt a nap is. Már nincs olyan chilli fajtám amelyből ne lenne olyan egyed ami már elkezdte hozni a terméseket. Legnehezebben a Dorset naga indult be, vagyis a bekötött virágokat nagyrészt inkább eldobálta, de már rajtuk is akad néhány, ami úgy néz ki megmarad és innentől nincs megállás.

Egy kis dorset naga:

A legdurvábban a Trinidad Scorpion BT.-k indultak be, rengeteg kis paprika indult neki a fejlődésnek:

Azért az biztos, hogy elsőnek a habanero rednél lesz szüret, roskadozik a szebbnél szebb termésektől:

A Khrisna jolokia:

Még a kis jalapeno palántán is felfedeztem már apró bimbókat:

A yellow habanero-k ekkorák:

A bejegyzés trackback címe:

https://gabkochili.blog.hu/api/trackback/id/tr916849197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sword 2012.06.03. 15:07:03

Szia!

Nagyon szépek a habanero-id.
Szüret nálad hogy néz ki?
Nekem folyamatosan érettek be a termések, 2 naponta le lehetett szedni egyet-egyet, de nekem csak 4-5 tő volt, és jóval kisebbek is. Nagyobb mennyiséggel mit csinálsz?
Van valami jó recepted berakásra/szószra/egyébre?
Jó lenne télen is élvezni az "atomtámadást" :))

GaBko 2012.06.04. 07:53:09

@Sword: Szia!
Szürettel kapcsolatos tapasztalatom még nincs, mivel első év, hogy ültettem. Egyelőre várom, hogy piruljon az egy szem nagyobb habanero és növekedjen a többi is. A többi brutálisabb fajta is szépen hozza a terméseket, úgyhogy lesz mit szüretelni.
Tervem a chillikkel, hogy egy részük vegyesen, vagy fajtánként megy darálóba egy kis mennyiségű paradicsom, vagy pritamin paprikával, hogy pépesebb legyen. Minimális só és tartósítóval kis üvegekbe töltve ellesz egész évben. Mivel valószínűleg több lesz mint amit én el tudnék fogyasztani, retteghetnek az ismerőseim az ajándék kostolóktól:)
Tervezek még valamilyen chiliszószt is próbaként csinálni, de arra még nézek valami receptet, még az is lehet, hogy kísérletezek.
Próbálokozok majd kissé éretlenebbekből ecetes savanyúságot is eltenni. Ötleteim vannak bőven amit ki szeretnék próbálni:)

Sword 2012.06.04. 10:53:41

Értem.
Tavaly én is csináltam némi szószt. Igaz egy recept sem tetszett teljes egészében, így amolyan hibridet csináltam.
Volt benne 6-7db piros habanero, egy kis kaliforniai paprika, mint térfogatnövelő, egy kis paradicsom és 2 erőspaprika, némi só, kicsi ecet. Lett belőle így 3db 2dl-es üveggel. Kicsit olyan lett, mint valami nagyon ütős, pikáns ajvár szerű szósz.
Ha idén több lesz, akkor valami koncentráltabbat csinálok. :)
További jó kertészkedést!

wazul 2012.06.05. 20:47:21

Szia!
Gratula a bloghoz, nagyon jó, kár hogy csak most találtam rá! A paprikáid pedig remekül néznek ki, csak így tovább!

GaBko 2012.06.06. 08:28:16

@wazul: Köszönöm!
Remélem pár hét-hónap múlva már a pokoltüzes gasztronómiai élményeimről, receptekről fog szólni :)