163. nap
2012. július 26. írta: GaBko

163. nap

Asszony szetzett nekem 10Ft/db áron 0,5dl-es üvegeket, melyeket kifőzés, mosogatás után megtöltöttem a már kész Gabascóval. Felcimkézve várják, hogy érdeklődő ismerőseimhez vándoroljanak:

2012-07-26 20.41.37.jpg

2012-07-26 20.41.50.jpg

2012-07-26 20.39.36.jpg

Ezt követően, hogy a hétvégén leszedett rengeteg "nem"Trinidad meg ne romoljon, főztem belőlük egy jó nagy adag paprikakrémet. Összetevők: Jó sok chili, 1db paradicsom, kis fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, kiskanál cukor. (+ebbe raktam egy kis tartósító szert is, mert ki tudja mikorra fogy el.)

Ez lett belőle:

2012-07-26 20.42.52.jpg

A krémbe saját termésű paradicsom került:

2012-07-25 18.52.49.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gabkochili.blog.hu/api/trackback/id/tr976849173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valaki Innen 2012.07.27. 06:39:51

Helló!

A kupak is tartozék volt az üveghez? Műanyag? Hol lehet ilyet beszerezni?

köszi

GaBko 2012.07.27. 09:15:09

Szia!
Igen, műanyag a kupak és az üveghez tartozik.
A helyi kisboltból van visszaváltós 0,5 dl es piás üveg. 10 Ft/db az ára.
Újonnan csak nagytételben, raklappal tudnék szerezni annyi meg nem kell:)
Ki kell rendesen mosni és kifőzni az üveget és a kupakot is. Elég jól zár a kupak, nem folyik ki a lötty.
Az üveg szája sajnos nem olyan szűk mint az eredeti Tabasco üveg, ezért óvatosabbnak kell lenni az adagolásnál, főleg, hogy ez jóval erősebb.

Sword 2012.07.29. 17:58:59

Szia!

Gratula a szószhoz! :)
Lassan nekem is érnek a habanero-im. Megosztanád velem, hogy kb milyen arányban tettél sót és ecetet a paprikákhoz?

GaBko 2012.07.29. 21:27:38

@Sword: Szia, köszi!
Sót hát úgy érzéssel,talán az arányok kedvéért 10db normál méretű habanero hoz legalább egy teáskanál só. Ha birod kóstolgasd:)
Ecetet meg addig adagolom a turmixolás közben, hogy elérje a megfelelő már folyékony állagot. Ha túl sűrű az se jó, ha túl sok az ecet, akkor meg túlságosan leülepszik a cucc és kiválik az ecet a tetején, én leöntöttem a felesleget. 2. próbálkozásra már tuti eltalálod a mennyiséget. a leöntött ecetet is érdemes lehet megtartani, mert abban is látok fantázát. Kellemesen brutál csípős ecet salátára....

Sword 2012.07.30. 11:59:48

Hm.
Köszi a tippet!
Már alig várom, hogy érjenek a kis pokolfajzatok. :D
Ja és mindezt sima turmixgépben?

GaBko 2012.07.30. 12:51:20

Elsőre asszony daraboló turmixgépében csináltam, de azt annyira nehéz volt tökéletesen eltakarítani, hogy áttértem a botmixerre. A botmixer csak akkor alkalmas, ha van elegendő mennyiségű anyag az edényben. Ecetet már akkor teszek bel, hogy legyen mivel összedolgozni. (Vigyázz! Nehogy szemedbe fröcsköljön!)Gumikesztyű is alap a daraboláshoz. Én a magokat is kiszedem a termésekből, az ereket meghagyva, így szebb lesz a végeredmény.

Sword 2012.07.30. 13:16:59

A mag lett volna a következő kérdésem. :)
Köszi!

vbliszko 2012.12.24. 09:19:31

van azért más módszer is a az aprításra: vegetarianusreceptek.hu/recept/tabasco_hazilag/28503.html ;)

GaBko 2012.12.26. 09:33:03

@vbliszko: Szia! A fúróra kötött daráló nem semmi:), de ha jól látom a magok még így is megmaradnak. A magozás a legnehezebb a szószkészítésben, jövőre én is valahogy szűrésben gondolkodom magozás helyett, ha így tudom gyorsítani a készítési folyamatot.

vbliszko 2012.12.31. 10:45:22

Egyáltalán nem vészes az állaga. Nyilván nem olyan sima, mint az "eredeti", de nem is baj. A hétvégén áztattam be az idei adagot ;)