Név és logó változtatás, avagy új év, új arculat!
2014. január 02. írta: GaBko

Név és logó változtatás, avagy új év, új arculat!

logggg.gif

Saját és baráti körben történő felhasználásra 2 éve készítettem a poénnak szánt, de sikeresnek bizonyult GABASCO logómat, címkémet, mely egyértelmű utalás volt az általam szeretett és nagyra becsült márkára. Hasonlít az biztos, de hogy megtévesztésre alkalmas lenne, azzal vitatkoznék :) Én és ismerőseim is így szerették meg a termékeimet és így ismerték meg később sokan mások. Nehezemre esik a kényszerű változtatás, de meg kell lépnem. Ha valami népszerű, akkor előbb-utóbb híre megy, így a Facebook jogsértésre hivatkozva már le is szedte a profil logóm. Nem szeretnék velük, sem másokkal sem vitába szállni, ezért inkább változtatok rajta. A stílust igyekszem követni, de annyi változtatás szükséges, hogy ne lehessen belekötni. Szóval az új szezonban már frissített arculatot kapnak a termékek és az oldalam is. Van aki magyarosabb logót szeretne, de én ezzel nem értek egyet. Hiába 100% magyar termék, hiába vagyok elkötelezett a magyar termékek iránt, a chilihez nekem nem illik a karikás ostor és a matyó hímzés :)

Kis frissítés:

Közben megérkezett a hivatalos megkeresés is, mely alapján GABASCO nevet is kénytelen vagyok megváltoztatni, mert ezzel is sértem a jogtulajdonos érdekeit. Ezt sajnálom legjobban és ezzel kevésbé is értek egyet, de vitázzon ezen akinek nincs jobb dolga.

Nincs semmi probléma, elismerem a panasz jogosságát! Már többször felvetődött és az idei évre már alapból terveztem az arculat váltást a probléma megelőzése érdekében. A GABASCO logó poén volt, saját felhasználásra, de kinőtte magát és így kénytelen vagyok változtatni. A nevet nem szerettem volna, mert azt sajátként nagyon szerettem és nem hinném, hogy ezzel valóban sérteném a TABASCO érdekeit, de volt már jópár precedens ilyen esetekre. GABASCO helyett, innentől simán GABKO Hot Pepper Sauce és Cream lesz, új arculattal. Én továbbra is tisztelem, becsülöm és szeretem az eredeti TABSACO márkát! Tök jó, hogy ők is olvassák a blogomat! :D


Csak az egyetlen kis pozitív részt emelném ki a levélből: "Ügyfelünk természetesen elismeri és értékeli paprikatermelői tapasztalatát és eredményeit, és semmilyen módon nem kívánja korlátozni ebbéli jogos tevékenységét, azaz a szóban forgó szószok és krémek forgalmazásával szemben nem kíván semmilyen akadályt állítani" :)

Fel a fejjel, ez legyen a legnagyobb problémám az idén!

Szerintetek?

A bejegyzés trackback címe:

https://gabkochili.blog.hu/api/trackback/id/tr566849053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jimmike10 2014.01.02. 00:42:41

Várjuk!!!

bratya 2014.01.06. 19:08:29

Bevezetjük az új nevet a piacra

49agymenet 2014.01.06. 22:36:02

A logó hasonlósága miatt csak idő kérdése volt a felszólamlásuk.( Bár a termékküket én már régen nem veszem, mert szerintem az összetétele kicsit bonyolult.)
Nekem nagyjából mindegy milyen lesz az új logó, ha a termék marad, akkor továbbra is ezt fogom keresni.

01001100au (törölt) 2014.01.18. 14:42:37

Jó lett az új logo és a név sem rossz.

A Láncfűrészes 2014.01.28. 18:44:34

hát igen, ez a kényszerű név és logó változtatás várható volt...
Azzal is egyetértek, hogy nem kell mindenáron a "matyót" erőltetni.
Viszont ez a címke szerintem elég kezdetleges...Nem akarlak megsérteni, de ennél azért jobbat is ki lehetne hozni, nulla, vagy nagyon minimális költségből.
;)

GaBko 2014.01.28. 19:52:58

@A Láncfűrészes: Köszi a véleményt, de izlés kérdése. Nem akartam túl bonyolítani. Az elvárásom annyi volt, hogy könnyen felismerhető, jellegzetes, minimalista, csicsamentes legyen. Nekem tetszik és megfelel az elvárásaimnak. Minimális változtatás még szükséges mert az apróbetűs feliratok nem nagyon olvashatóak a 3x3 cm es cimkeméretben, de az alap megmarad, mert amúgy jól mutat az üvegen. Nem szeretnék rá lángokat, se aranyos ördögöcskét, se halált kaszával, se halált f@szával! :D
Szerencsére sokmindenkinek tetszik, akinek meg nem, az ne a cimkére figyeljen, hanem ami benne van, mert van akinek tök mindegy milyen név és cimke van az üvegen! :)

A Láncfűrészes 2014.01.29. 09:17:46

@GaBko: "mert van akinek tök mindegy milyen név és cimke van az üvegen! :)"

Úgy legyen! :)
süti beállítások módosítása