S3 -x. nap Bevetésre készen!
2014. január 13. írta: GaBko

S3 -x. nap Bevetésre készen!

Az elmúlt időszak név-logó huzavonáin túl, legyen végre szó a jövőről is! Elsőként az előkészületekről számolnék be. Nem titkoltam, hogy idén magasabbra teszem a lécet. Kissé nagyobb mennyiséggel vágok neki a 3. szezonnak. Előző évben mindössze 30 tő chilivel gazdálkodtam, ezt idén nagyjából meg tízszerezem. Így sem leszek képes világuralomra törni, de remélhetőleg nem is fogyok majd ki a készleteimből néhány hónap alatt :) Ebben két barát lesz segítségemre, akik kertet és fóliasátor kapacitást ajánlottak fel. Így az eddigi itthoni kiskertemmel együtt összesen 3 helyen nőnek majd a növényeim. Nagyon bízom benne, hogy minden a tervek szerint alakul majd.

Lássuk is miből élünk! A tervek miatt nem kockáztatok, inkább biztos forrásból származó friss magokat szereztem be. Nem szórakozom, idén is a legerősebb fajtákon lesz a hangsúly. Az eddigi hivatalos és nem hivatalos legerősebb fajták mellett beszereztem a legújabb hivatalos csúcstartó Carolina Reaper-t is! Véleményem szerint a Trinidad Scorpion Moruga is ezen a szinten van, akárcsak a Fatalii Gourmet Jigsaw, de őt még hivatalosan nem ismerték el. De, hogy ne vesszünk össze, itt az összes rekorder :)

carolina reaper seeds.jpg

Ezeken kívül csak néhány Krishna Jolokiát tervezek ültetni, mert az még kell a darált krémbe. Teleltetés alatt van még egy Krishna Jolokia és egy Fatalii, ők már 3. évüket kezdik idén. Lehet, hogy egy-két más fajtát is ültetek, de csak egy-egy darabot különlegességnek.

Ajándékba kaptam, illetve van még néhány fajta magom, amit nemnagyon tervezek ültetni, ha valaki szeretne belőlük, akkor szívesen adok ajándékba, max. néhány termést kérek kóstolóba, ha sikerül felnevelni őket. Jelentkezzetek bátran!

extra chili seeds.jpgJövő héten várhatóan már a palántázásról számolhatok be!

Csak csípjen!

A bejegyzés trackback címe:

https://gabkochili.blog.hu/api/trackback/id/tr896849051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koncipappa 2014.01.13. 20:21:01

Engem érdekelnek azok a magok, amiket nem tervezel elültetni! :-)

bratya 2014.01.14. 08:08:29

Hajrá! Várom a híreket a gyulaicsili oldalra!

GaBko 2014.01.14. 08:36:54

@Koncipappa: Írj emailt és megbeszéljük!
süti beállítások módosítása