Chili hidropónia a Zölderdővel 31. nap
2013. június 22. írta: GaBko

Chili hidropónia a Zölderdővel 31. nap

Úgy gondoltam, hogy a hidropónia projektet igyekszem külön posztokba szedni, mert így kicsit átláthatóbb és követhetőbb lesz a téma.

Tehát a kis palánták 2 hete kerültek a rainforest rendszerbe, amelyek az erős fény és folyamatosan rendelkezésre álló tápanyagoknak köszönhetően, rohamosan növekszenek. Naponta meglepődöm, hogy mennyit nőnek napról napra. Az erős fény miatt nem nyurgulnak, inkább terebélyesednek, így szinte benőtték a teljes területet. Szélesebbek ugyan egyelőre nem lesznek, míg szét nem ágazódnak, de már nehezen férnek el egymástól. Szerintem lassan átkerülhetnének a tervezett Dutch Pot rendszerbe. Előnevelésre nagyon jó a rendszer, sőt ha 6"-os kosarakkal, 6db növényt hagynék benne, úgy tökéletes lenne folyamatos termelésre is. El tudom képzelni, hogy mindenféle salátákat és fűszernövényeket milyen lenne a Rainforestel termelni. Szinte már a chiliket is kedvem lenne lelegelni, olyan szépek:) 

20130622_071702.jpg

20130622_061827.jpgA gyökérzet is látványosan fejlődik, van mivel szippantani a tápanyagot:

20130622_062104.jpgA rendszer tökéletesen működik, eddig semmi problémám nem akadt vele. Naponta megmérem a ph értéket, ha szükséges, óvatosan korrigálom. A tápot hetente beállítom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gabkochili.blog.hu/api/trackback/id/tr686849095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása