S3 259. nap Vénasszonyok indiánnyara
2014. október 04. írta: GaBko

S3 259. nap Vénasszonyok indiánnyara

Régen jelentkeztem kerti beszámolóval, ennek szerencsére csak az az oka, hogy a folyamatos szüretelés, feldolgozás és rendezvényeken, fesztiválokon való részvétel és munkám mellett nem volt rá időm. Szerencsére az enyhe ősz igyekszik kárpótolni a nagyon ramaty nyarat és továbbra is szépen teremnek és érnek a termések. Amíg a fagyok nem érkeznek meg ez remélhetőleg így is marad, ami bízom benne, hogy még jó pár hétig nem érkezik meg.

Szóval jelenleg így festenek a növények szüret után, rogyásig tele érésben és érés közelben lévő termésekkel:

IMG_1984.JPG

IMG_1965.JPGIMG_1967.JPGIMG_1969.JPGIMG_1972.JPGIMG_1973.JPGIMG_1982.JPGIMG_1974.JPGIMG_1971.JPGMég bőven lesz mit leszedni és készleteim is kezdenek alakulni, így egy darabig még biztos lesz elérhető termékem, sőt újabb termék bevezetésén kísérletezem. Többen kérdezik, hogy olyan termékem nincs, ami kevésbé csíp? Hát nincs! :) De szeretnék részükre is valami különlegeset kitalálni, ami egyelőre legyen meglepetés!

Fő profilom továbbra is a természetes úton elkészíthető a legbrutálisabb, legerősebb chiliszósz és krém marad, amiben a chili valódi íze és ereje teljes valójában megmarad. Semmi sallang, csak a világ legerősebb rekorder chilijei!

Ezt, ebben a formában, tudomásom szerint elsőként valósítottam meg Magyarországon, de azóta már mások is lelkesen próbálkoznak hasonló termékek készítésével! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gabkochili.blog.hu/api/trackback/id/tr656848981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tj82 2014.10.19. 03:53:50

Saját csili és más paprika termesztési kísérleteim csúfos kudarcba fulladtak idén (Kóspallag - jobb évben sem igazán paprikaérlelő itt a meleg :)), de amit most szombaton tőled vettem a nagymarosi piacon (szósz, krém, bbq) az tényleg fantasztikus.
Nem csak hogy igaziból csípős amit csinálsz (akinek már a sós pista erős talán ezt nem is érti), hanem nagyon üde és intenzív paprika íz jellemzi a termékeidet. Jól meglocsoltam a vacsorámat a szósszal, még fél óra múlva is éreztem az aromát... sokféle csípős szószt vettem már, de eddig a tied a legjobb. Nem üti agyon só, ecet, hőkezelés igazi üde paprika íz.

Megkérdezhetem, hogy hogyan tartósítod? Felbontás után igényel hűtést/meddig tartható el? (Bár brutál ereje ellenére már látom, hogy nem lesz hosszú életű az üvegcse)

A jövőben is megtalálható leszel szombatonként a nagymarosi piacon? Nagyon szívesen vennék még ebből a finomságból :)

GaBko 2014.10.19. 19:57:18

@tj82:
Szia! Örülök, hogy tetszik a termék. A szósz az ecet, só és persze az extrém magas capsaicin tartalom miatt nem tud megromlani, van 3 éves szószom aminek semmi baja! Egy kicsit érik, de még jobb lesz az íze! A krém sem romlik meg, de ha lassan fogy és bele lett piszkálva és hónapokra magára hagyja valaki, akkor képes rajta a penész megtelepedni.
Piacon általában, ha nem árusként, akkor mint látogató mindig kint vagyok, ha kell valami akkor tudok magammal vinni, vagy háznál tudok adni, amíg a készlet tart!

tj82 2014.10.21. 08:15:53

@GaBko: Értem, látom kinn van a telefonszámod, jövő héten (most elutazunk...) keresni foglak, az a biztos. Üvegházban is termesztesz(látom, hogy a képeken szabadföldi dolgok vannak), vagy csak időszakosan? Azaz ha az idei készlet elfogy, mikor lesz új?
Közben megnéztem a szószod összetevőit alaposabban, Jolokia-félékről tudom, hogy egy jelnetős ideig a világ legerősebb paprikáiként voltak számon tartva, és hogy a másik összetevőd a Trinidad Scorpion taszította le a trónról, de nem vagyok naprakész, a Carolina Reaperre rá kellett keresnem de most már tudom, hogy az ő legerősebb példányai vannak ma a lista élén... hát ehhez képest szinte meglepő, hogy a cuccaid gyümölcsös friss íze milyen hangsúlyos és nem csak a rendkívül erős csípősséget érezni... na a lényeg hogy nagyon jó, nem akarom túldicsérni :)

GaBko 2014.10.21. 08:21:06

@tj82: Hogy meddig lesz készletem nem tudom megjósolni, mert szépen fogy. Az is lehet, hogy még idén elfogy minden. Az biztos, hogy következő szezonig nem húzza ki. Már nagyon töröm a fejem, hogyan tudnék valahogy tovább lépni. Mivel te környékbeli vagy, ha tudsz valami jó kis eladó, bérelhető kertet, földet, légszíves szólj! Nagyon megköszönném! :)
süti beállítások módosítása