1 hónappal az ültetés után
2012. március 15. írta: GaBko

1 hónappal az ültetés után

Egy hónap telt el az ültetés óta, úgy érzem eddig minden jól halad. A növények exponenciálisan elkezdtek növekedni.

A mai összkép:

Az alsó sorban lévő krishna jolokiák hosszúkás levelei valamiért megsodródtak, lehet ők nem bírják annyira a tápozást ezért kicsit visszább veszek belőle, de szépen hozzák ők is az új leveleket.

A többieken nem látok semmi gondot, gyönyörűen fejlődnek.

Mai nap a kinti gyönyörű napsütésre és a szabad időmre való tekintettel lekapcsoltam napközben a világítást és kiraktam őket az ablakba napfürdőzni, szemlátomást élvezték a dolgot.

Ezentúl ha lehetőségem lesz rá és még odaférnek az ablakba, akkor igyekszem őket napoztatni. Az ablak déli fekvésű ezért jó helyük lesz majd a balkonládában is ha majd egy részük oda költözik. Nem lesz egyszerű 20 tövet elhelyezni, megy majd a kertbe is nagy 10 literes cserépbe, ha sikerül valami naposabb helyet találni nekik

Délután mentek vissza a helyükre a lámpa alá:

A poharakat szét kellett már tennem 2 tálcára, mert nem fértek el szorosan egymás mellett. Azt hiszem a jövő héten már jöhet az átültetés a fél literes poharakba.

A bejegyzés trackback címe:

https://gabkochili.blog.hu/api/trackback/id/tr496849235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akocka 2012.03.15. 19:42:02

10 literes edénybe hány tövet tervezel? Mert abba belefér 2-3, a kisebbekből 4 is.

GaBko 2012.03.15. 21:24:31

@Akocka: Én 1 tövet terveztem min 6-7 literenként, de ez fajta függő lehet. naga jolokiákból biztosan.
Ahogy néztem egy-két kollégánál simán benőtték egyedül is a 10 literes virágládát.
Az ablakpárkányon alacsonyabb, széltében terjedelmesebb, alacsony súlypontú. Kertben magasabb fásabb bokrokat tervezek. Nem szeretnék bonsai-t nevelni:)

Akocka 2012.03.15. 21:39:19

@GaBko: Tégy belátásod szerint. Nálam a nagák is 4-5 literes edényekben voltak, és nem volt vele gond. Főleg ha még tápozod is őket minden héten, akkor feleslegesnek tartom. De ez csak egy vélemény. Sok sikert!

GaBko 2012.03.15. 21:45:11

@Akocka: Még filózok rajta, főleg, hogy helyszűke problémát jelenthet. Köszönöm véleményed!
süti beállítások módosítása