S2 178. nap Az első szüret!
2013. július 01. írta: GaBko

S2 178. nap Az első szüret!

Ma megejtettem az idei első szüretet. A dömpingre sajnos még várnom kell és egyelőre csak a Dorset naga és a Trinidad Scorpion Moruga yellow szüretelhető. A Red Savina Habaneró is kezd már kicsit pirosodni. A Trinidad Scorpion Moruga Red és Butch T. és Caribbean Red-en még csak zöld termések vannak. A krishna jolokián meg még csak virágok. Úgy néz ki, hogy egy darabig még csak szószt fogok készíteni, mert a darálékot idén is vegyesen az összes fajta keverékéből szeretném készíteni. A Dorset nagát magában nem akarom darálni. Sok félérett, majdnem beérett termés maradt még a bokrokon, őket hagyom hétvégéig tovább érni.

Ennyi lett a mai szüret:

20130701_181348.jpgA Dorset nagából természetesen Gabasco szósz lett és a Morugából is sárga szószt készítettem. Nem hagytam ki a moruga kóstolót sem, hááát ott van a szeren, felejthetetlen élményt nyújt :D A kis mennyiségű szószokat egyelőre nem palackoztam, eltéve várják, hogy nagyobb mennyiség gyűljön össze. A morugát a Fataliival keverve szeretném majd használni a sárga "perzselő napsugár" szószhoz, így még ütősebb lesz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gabkochili.blog.hu/api/trackback/id/tr586849089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása