VI. Nagymarosi Csípős Fesztivál - 2018.08.25. Nagymaros Fő tér
2018. augusztus 06. írta: GaBko

VI. Nagymarosi Csípős Fesztivál - 2018.08.25. Nagymaros Fő tér

Hatodszor is csípni fogod!

"Csípd ki magad, és hozd el a paprikádat" hirdettük az első alkalommal, de idén is csípd ki magad! Immár hatodszor! Pattanj fel a vonatra a Nyugati pályaudvaron, pattanj le Nagymaros-Visegrádon és vesd bele magad a Gasztromazochisták országos ünnepébe! Idén is augusztus utolsó szombatja a nyár legforróbb napja Nagymaroson!  

A program idén is a méltán híres nagymarosi termelői piacra épül, de kibővített helyszínen és hosszabb időtartamban, egészen estig fog tartani.

Csípős programok, amik az idelátogatókat várják (néhány versenyszámra nevezés szükséges!)  paprika szépségverseny, csípős evőverseny, tombola, chili termékkóstoló.

Idén is rengeteg ismert és kevésbé ismert chilitermelő érkezik az ország különböző szegleteiből, sőt külföldről is, hogy a közönséggel megismertesse különleges csípős termékeit. Több mint 40 Termelő, akik hagyományos módon, itt mutatják be az idei újdonságaikat. A kiállítókat egyenként bemutatva megtalálod a Fesztivál Facebook oldalán! Szinte mindenki itt lesz aki él és mozog a chili világában! :)

A csípős élmény fokozásában a helyi vállalkozások is részt vesznek. Alíz cukrászda, Sigil kávéház, Bor-Piac és Bors – Só az előbbi az italok az utóbbi az ételek szerelmeseit várja, tavaly nagy sikert aratott a Bor-Piac csülkös pacalja (volt aki négyszer evett belőle) ,idén is lesz!  Maros étterem, Piknik Manufaktúra, Nokedli, Mátyás étkezde, Sakura erre a napra külön csípős finomságokkal, ételekkel, italokkal készülnek, ahogyan a piac árusai is. A résztvevő helyszínek, illetve a piac árusai csípősfesztivál zászlókat kapnak, hogy felhívják a figyelmet csípős termékeikre. Lesz csípős fagyi, csípős péksütemény, csípős kürtőskalács, csípős sör, csípős lekvárok, sajtok, kolbászok..stb. De ezen a napon a Német Nemzetiségi tájház is csípős meglepetéssel várja a látogatókat.

Helyszínen a Zsambbq csapat, igazi barbeque ételekkel várja a közönséget.

A Fűtőház sörfőzde is felfűti a mozdonyait és nem csak üvegben, hanem csapról is ihatjátok a hűsítő nedűt, ha már elég volt a csípősből :)

Persze a hűsítő fröccsből és borból sem lesz hiány, mert a Borpiacon kívül a Borháló Vác is itt lesz velünk!

Az biztos, hogy éhezni, szomjazni most sem fog senki! :)

A csípős gasztronómiai programokon felül napközben koncertek is lesznek. A Suhaj zenekar nyitja meg hagyományosan a csípős fesztivál zenei egyvelegét, fellép a Die Blumen német nemzetiségi tánccsoport, Lesz standup comedy, Bene Annamária fuvolán játszik , Krokodill latin banzai, Countaktus Country, valamint a vörös forró chili bors tribute zenekara a leg ERŐSebb PISTA , gyerekeknek kézműves sarok.

Aki ezt követően még bírja szuflával, azt várjuk a csípős fesztivál esti záró programján, a Nomád Bárban.

Tehát Csípd ki magad, csípj meg egy vonatjegyet és hagyd, hogy csípjen! Ezt csípni fogjátok!

A rendezvény továbbra is díjtalan!

Több információ/regisztráció: www.facebook.com/nagymarosicsiposfesztival

csiposfesztival@gmail.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gabkochili.blog.hu/api/trackback/id/tr4014164265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása